Прекратиха сезона в португалската втора дивизия

Насионал и Фарензе печелят промоция за елита

| Световен футбол

Португалската професионална футболна лига реши да прекрати сезона във втора дивизия 11 кръга преди края и обяви, че Насионал и Фарензе печелят промоция за следващата кампания.

Причина за това стана правителственото решение, че може да позволи подновяване единствено на срещите от Примейра лига и от турнира за националната купа, които бяха спрени в средата на март заради пандемията от коронавирус.
Очакванията са това да стане на 30 май.

Така лигата взе решение да обяви класирането във втория ешалон от последния изцяло изигран кръг на 12 март за крайно, като лидерът по това време Насионал от Мадейра и вторият Фарензе от Алграве получават правото да играят в елита през 2020/2021.

Насионал се завръща в Примейра лига след сезон отсъствие, докато Фарензе за последно игра в елита през 2002, като в последствие през 2005/2006 дори изпадна до аматьорския футбол в шеста дивизия след серия от сериозни финансови проблеми./БТА

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още