Премиерът Борисов троши дъски, удостоиха го с девети дан по таекуондо

dsport.bg

Министър-председателят Бойко Борисов беше удостоен с почетния девети дан в корейското бойно изкуство таекуондо. Той бе на посещение в Световната централа по таекуондо в Сеул - "Кукиуон". За да получи званието премиерът трябваше да счупи дъска, с което той се справи успешно. Той облече и традиционната дреха за таекуондо догок.

Премиерът благодари за оказаната чест. Той заяви, че в тази област отношенията между България и Република Корея са изключително близки. По думите му принципите на таекуондо са изключително важни - особено за младите хора. Той открои сред тях дисциплината, йерархията, както и самокритичността и снизходителността към другите.

"Принципите на таекуондо са интересни - да не се плашиш от силния, но да уважаваш слабия. Да си снизходителен към другите, да си критичен към себе си. Да направиш една крачка назад пред противника, за да му дадеш още малко шанс да обмисли, уменията да се използват за мир. Това е идеология, която е изключително важна за съвременния свят – и за политиците включително. В Световната централа по таекуондо KUKKIWON бях удостоен с почетния девети дан", написа Борисов в официалният си профил във Facebook.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още