Премиерът на Франция: Никакъв спорт преди септември, Лига 1 няма да продължи

Премиерът на Франция Едуард Филип заяви, че в страната няма да се провеждат спортни събития до септември заради пандемията от коронавирус. Както е известно по-рано днес се заговори, че властите в страната възнамеряват да забранят тези мероприятия до края на лятото.

Прекратяват френската Лига 1?

Филип обясни също така, че за момента не може да бъде предвидено дали извънредното положение във Франция ще бъде отменено в началото на май.

"Големите спортни събития не могат да се провеждат преди септември. Сезонът в Лига 1 не може да продължи. Няма да има възможност за спортуване на закрити пространства, както играенето на отборни и контактни спортове. Ако няма добри новини за коронавируса няма да отменим извънредното положение преди 11 май", каза премиерът на Франция.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още