Пресаташето на БФС Виктор Игнатов разкри подробности около тежкия пътен инцидент, който претърпя българската делегация в Тбилиси. Двата автобуса, превозващи националите ни, се удариха един в друг, като най-тежко пострада Тодор Неделев. Халфът на Ботев Пловдив бе опериран в местна болница.

„Слава Богу Тодор Неделев е стабилизиран. Цяла нощ бяхме пред болницата. Наложи се хирургическа интервенция, операция на черепа, защото имаше отчупване на парче, което трябваше да бъде коригирано. Слава Богу реакцията на всички замесени беше много бърза и адекватна и вярвам, че това ще бъде решително за неговото бързо оздравяване. Разбира се, всички са в шок. Няма как да се опише такова нещо, ако не си го преживл. Наистина бяхме шокирани от случилото се”, сподели Игнатов пред "Нова".

"Според мен, а и според лекарите е имало опасност за живота на Тодор Неделев, но благодарение на тази бърза реакция нещата вече са под контрол. Най-оптимистичните прогнози са, че след три месеца той ще бъде напълно възстановен, но тепърва му предстои най-важната част от възстановяването. Поне една седмица ще остане тук под лекарско наблюдение, след което ще бъде транспортиран към България и там да продължи лечението си. Физически никой друг не е пострадал. Всички стискаме палци и се молим Тошко да се възстанови възможно най бързо и да се завърне на футболния терен", продължи той.

Оперираха Тодор Неделев след катастрофата на националите в Тбилиси

Националите катастрофираха в Грузия, Неделев е в болница

Локо Пд пожела на Тодор Неделев бързо възстановяване

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS