Преустановиха сезона на НБА заради коронавируса

| Баскетбол, Спорт

Преустановиха сезона на НБА, след като стана ясно, че играч на отбора Юта Джаз е дал положителна проба за коронавирус. В официално съобщение от Националната баскетболна асоциация на САЩ пишат:

"Резултатът от теста е излязъл малко преди началото на срещата между Джаз и Оклахома Сити Тъндър. Мачът е отменен. Афектираният играч не е бил в залата. НБА прекратява сезона до второ нареждане след изиграването на срещите тази нощ. НБА ще използва паузата, за да прецени какви ще бъдат следващите стъпки, свързани с пандемията от COVID-19."

Според слуховете неназованият баскетболист, който е дал положителна проба е центърът на "джазмените" Руди Гобер. От ръководството на НБА обаче отказаха да обявят дали наистина французинът е болният играч.

Юта Джаз пък внесе яснота по случая, като пусна специално излявление.

"Тази сутрин играч от Юта Джаз е дал негативни проби за инфлуенца, стрептококова инфекция, както и за инфекция на горните респираторни пътища. Симптомите му започнаха да отминават с напредването на деня. Въпреки това, като предпазна мярка, и след консултация с медицинския щаб на НБА и властите в Оклахома, бе взето решение да бъде тестван за COVID-19. Предварителната проба дойде точно преди началото на мача и бе положителна", се казва в изявлението на тима от Юта.

Новината дойде минути, след като Доналд Тръмп обяви, че Съединените щати забраняват пътуванията от Европа до тяхна територия за 30 дни.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още