Президентът на Футболната федерация на Франция Филип Диало подкрепи националите Килиан Мбапе и Маркус Тюрам, след като те коментираха предстоящите парламентарни избори в страната.

"Винаги съм казвал, че давам на играчите свобода на изразяване. Това са млади мъже, които имат мнение по социалните въпроси", заяви Диало.

Капитанът Мбапе и Тюрам изразиха изненадата си от резултата от изборите за европарламент във Франция по-рано този месец, когато десните националисти регистрираха силно представяне.

"Не е моя работа да ограничавам желанието им да говорят по въпроси, които засягат тяхното поколение. Напълно уважавам техните позиции", добави Филип Диало.

Мбапе, който остана със счупен нос при победата на Франция с 1:0 над Австрия в първия мач на тима в понеделник, използва пресконференцията преди срещата, за да призове младите французи да участват в предсрочните парламентарни избори на 30 юни и 7 юли.

"За разлика от играчите Френската футболна федерация не може да бъде политизирана. Централата не може да има същата свобода на изразяване като състезателите. Не трябва да давам препоръки за избори. Трябва да гарантирам принципа на неутралност", увери Диало.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS