Президентът на волейболния Хебър Пазарджик Александър Иванов даде специално интервю пред Дарик радио и dsport, в което говори за несъстоялия се мач с Фридрихсхафен за Шампионска лига, предстоящите двубои за Купата на България, както и ваксинацията сред професионалните спортисти у нас. 

Той разкри, че четри пъти Фридрихсхафен отхвърлят предложението на Хебър за друга дата за двубоя помежду им.

Отмениха мача от Шампионска лига между Хебър и Фридрихсхафен

"Срещата с Фридрихсхафен със сигурност е отменена. Към момента официалното становище на CEV е, че ако нещата не се променят резултатът ще е 3:0. Ние проведохме няколко общи срещи с CEV и Фридрихсхафен, за да опитаме да намерим някакво решение. Предложихме доста опции на съперника, но към момента излиза, че техният сгъстен календар не позволява изиграването на тази среща". 

"Ние ще изпратим днес или утре последното ни предложение да видим дали не може да направим компромис и двете страни. Това е нашето пето предложение, тъй като не предлагахме само дати, на които не играем, а и такива с насрочени наши мачове. Имахме договореност с нашата федерация, че ще ни съдействат да отменим някой мач от вътрешното първенство. За нас е важно да се изиграе мача".

"Търсихме решение, но не успяхме да намерим. Фридрихсхафен и те имат много отложени мачове, които трябва да изиграят. Мисля, че можем да намерим решение. Ако не стане, ще получим служебна загуба с 0:3".

"Знаете колко малко от професионалните спортисти у нас са ваксинирани. За нас беше голям риск да не получим предварителното разрешение от властите за пътуване и да тръгнем, а впоследствие да се окажем заключени и да не можем да играем за Купата, която е много важна за нас. Затова взехме това решение".

"Всички опитаха да ни съдействат. Ситуацията обаче е такава - пандемична. Всичко е много сгъстено, трябва да се взимат решения в много кратки срокове. Не можем да се сърдим на никого за това. Такава е ситуацията и се налага да продължим да гледаме напред".

"Не искам да степенувам мачовете, но по-скандално щеше да е да загубим служебно три мача за Купата вместо един. Нека да пробваме и последното си предложение, като дата и ще видим". 

"Отборът се готви. Имаме кадрови проблеми, но се надявам всички да са готови за мачовете в Бургас и годината да тръгне с трофей".

"За професионалните атлети за в бъдеще няма да има много опции освен задължителна ваксинация. Съперниците ни идват 100% ваксинирани. При нас цифрата е много малка и незначителна. Ние, като клуб, искаме да бъдем разумни, но не искаме да налагаме нещо, което е лично решение".

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS