Президентът на Ла Лига: Сигурен съм, че ще довършим сезона

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас заяви, че е сигурен, че сезонът в Испания ще се доиграе. Както е известно футболът в страната спря заради епидемията от коронавирус. Тебас бе категоричен, пред местните медии, че, ако сезонът не бъде завършен това ще доведе до икономически срив за всички отбори в Европа.

Петима от Валенсия с положителни проби

Той също така сподели, че е в постоянен контакт с колегите си от Италия и Германия, като всички очакват да видят какво ще се случи на извънредната среща на УЕФА и чак след това ще се вземе решение как да се процедира. Ръководството на централата се събира утре, за да прецени дали да отложи Евро 2020 или не.

Испанският футбол губи 678 милиона евро заради пандемията

"Имаме 100 различни договора със 100 оператора в световен мащаб. Ако няма телевизионно излъчване няма да има и приходи. Работим по различни варианти, за да можем да наместим някакси календара и икономическият удар, който следва да е по-лек. Трудно е за всички - не само за големите клубове, но и за малките. Ако първенствата и евротурнирите бъдат прекратени всичко ще бъде ревизирано и приходите ще са в пъти по-малки. Бюджетите на всички клубове ще пострадат, ако сезонът не се доиграе. Въпреки това съм убеден, че кампанията ще бъде довършена. Разбира се, слагаме здравето на първо място, но е много важно да запазим и икономиическа стабилност. В момента съм в контакт с Германия и Италия. Засега планът е да изчакаме и да видим какво ще се случи с Евро 2020, след което да вземем решение как да процедираме", каза той.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още