Приеха Ето’о в "Харвард"

Милен Костов Милен Костов

Легендата на Барселона Самуел Ето’о ще учи бизнес мениджмънт в най-известния университет в Америка – „Харвард“.

38-годишният камерунец основа фирма за залози Бето’о в родината си. Той вярва, че знанията, които ще придобие, ще му бъдат от полза, за да развие бизнеса си.

През септември футболистът обяви оттеглянето си от футбола след сезон с екипа на Катар СК.

“Когато си футболист, плащаш на друг, за да се грижи за твоите бизнес интереси. Но щом започнеш да го правиш сам, са ти необходими знания. Затова реших да уча бизнес мениджмънт”, сподели бившият футболист пред френското списание „Jeune Afrique”. “Постъпвам в Харвард през януари. Благодаря, че ми разрешиха да посетя специализиран курс. Ще прекарам почти цяла година в Бостън. Няма да бъде лесно, но ще отворя нови врати пред себе си.”, добавя камерунецът.

Той разказа и за причината, която го мотивирала да стане част от кампания за залози. “Компанията ми принадлежи на група млади африканци, които ме убедиха да се присъединя към тях. Позволих им да ползват лика ми след преговори, продължили с месеци. Трогнаха ме с вярата си в Африка. Убедиха ме, че заедно можем да променим ежедневието на хората”, допълва Ето’о.

През 2012 г. негова компания за телекомуникации на име “Set'Mobile” се разпадна.

Самуел Ето'о прекрати кариерата си

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук