Прищевки на съдбата: Марадона и Фидел Кастро починаха в един и същ ден

dsport.bg

На 25 ноември 2016 година бившият кубински лидер Фидел Кастро си отиде от този свят. Точно 4 години по-късно неговия добър приятел Диего Армандо Марадона го последва.

Двамата винаги са се хвалели с близкото си приятелство, което показваха публично, когато са имали тази възможност. За това говорят различни снимки и видеоклипове. Прищявка на съдбата или нещо друго, но смъртта на аржентинската звезда идва в деня, в който си отиде и бившия кубински лидер.

Приятелството, което обединяваше футболиста и президента, датира от 1987 г., много скоро след като Марадона вдигна Световната купа на Мондиала в Мексико. Аржентинецът винаги е проявявал голямо възхищение и преданост към Фидел Кастро, когото смяташе за „най-великият в историята “, както и от фигурата на „Че Гевара“. Марадона бе татуирал "Че" на дясната си ръка, а Кастро на левия си крак.

Приятелството между Марадона и Фидел Кастро бе толкова силно, че в началото на новия век стана ясно, че кубинецът е вложил изключително много средства, за да детоксикира своя приятел и да извади Марадона от тъмния свят на наркотиците. „Фидел, ако научих нещо от теб през годините на искрено и красиво приятелство, то е, че лоялността е безценна“, написа футболистът със собствения си почерк до своя верен приятел в едно от многото писма, които двамата си разменяха.

На 25 ноември 2016 г. Диего Армандо Марадона получи една от най-лошите новини в последно време: сбогом на големия си приятел. „Обзе ме ужасен вик, защото той беше като втори баща“, каза „Ел Диего“ по това време, след като научи за фаталния изход на лидера на Кубинската революция.

Най-паметните мигове с Марадона за историята (ВИДЕО)

Огнена феерия за Марадона в Неапол, кметът предложи смяна името на стадиона (ВИДЕО)

Диего Армандо Марадона - легенда, не... футболен Господ

Почина футболният бог - Диего Армандо Марадона

Светът скърби за Марадона (обновява се)

Пеле за Марадона: Един ден ще играем футбол заедно в рая

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още