Проблеми за Кристиано, трябва да разруши незаконно построен тенис корт и още една постройка

dsport.bg

Звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо трябва да разруши незаконно построен от него тенис корт и още една постройка в един от домовете си в Португалия.

36-годишният футболист на Манчестър Юнайтед вече беше принуден да се отърве от пристройка на покрива в своя мезонет в Лисабон миналия месец, след като беше заплашен със съдебен иск.

По-рано тази седмица стана ясно, че петкратният носител на Златната топка има нови неприятности относно своето имение на брега на реката до град Жереш в Северна Португалия. Имотът на Кристиано е оценяван на 2,3 милиона паунда.

Шефът на местния съвет Мануел Тибо потвърди, че футболистът на Манчестър Юнайтед се е съгласил да събори тенис корт и пристройка, за която се смята, че е къщата на неговата икономка, след като беше обявена за „незаконна“.

„Кристиано Роналдо ни изпрати проект за одобрение и в крайна сметка построи имот, който получи необходимите документи. Той имаше разрешние за строеж, но също така е строил извън разрешената зона, което е незаконно“, коментира Тибо.

Документите на местната община показват, че Кристиано вече е приел поражението, като е кандидатствал за разрешение за разрушаване на тенис корта и на пристройката.

Искането беше одобрено в началото на септември и футболистът на Манчестър Юнайтед има срок до март месец 2022 година, а да събори незаконните постройки.

Смяташе се, че Роналдо е продал дома си в Жереш на бившия си съотборник от Реал Мадрид Пепе още преди две години.

Португалската телевизия „RTP“ информира, че Кристиано все още е регистриран като официален собственик на обширното имение, което се намира в защитения национален парк „Пенеда-Жереш“ с изглежд към живописната река Кавадо.

Освен два луксозни апартамента в Лисабон, футболистът на Манчестър Юнайтед притежава и седеметажен жилищен болк с изглед към Атлантическия океан в столицата на остров Мадейра – Фуншал, където живеят майка му и брат му, както и имение на стойност 4,8 милиона паунда точно до Мадрид, в квартал „Ла Финка“.

Роналдо също така има ново имение, построено върху голям парцел в „Кинта да Мариня“ на португалската Ривиера, която се намира на половин част от летището в Лисабон и на десет минута от центъра на крайбрежния град Кашкайш.

През миналия месец Кристиано Роналдо призна поражението за противоречива беседка, която е пристроил към неговия мезонет в Лисабон, който струва 6,5 милиона паунда. Португалският футболист беше принуден да я разруши, за да избегне завеждането на съдебен иск срещу него.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още