Прочут поляк ще тренира българските и гръцки биатлонисти

dsport.bg

Полякът Адам Колоджейчик се очаква да бъде старши треньор на българските биатлонисти. Записалият впечатляващи успехи с "Дружина полска" специалист ще подготвя съвместно и гръцките национали. До това общо решение се стигна след като двете федерации прецениха, че ще могат заедно да ангажират класен треньор за новия сезон.

"Концепцията и нивото на подготовката включва Владимир Илиев и Милена Тодорова да тренират по отделна програма при Красимир Дочев, който до скоро бе помощник треньор на националите. Останалите ни биатлонисти заедно с четиримата най-добри гръцки състезатели ще започнат тренировки под ръководството на поляка. Съвместното решение бе обсъдено с федерацията на Гърция и го преценихме като добра възможност, тъй като сами не можем да си позволим ангажирането на толкова добър специалист да работи в България. Негови помощници ще бъдат Мирослав Кенанов и Илиян Пенев. Вече имаме съгласието на Адам, остава само и гръцката федерация да финализира контракта на техния Управителен съвет следващата седмица," каза Борислав Панков, генерален секретар на БФБиатлон.

Двете звена - това с Владимир Илиев и Милена Тодорова, и това на останалите с гърците ще тренират по отделни програми, като ще се съберат чак в късна есен преди Световните купи. Първият лагер на Илиев и Тодорова е от 25 май на Белмекен, за другите полякът тепърва ще направи план с начало в средата на юни.

В последните две години Адам Колоджейчик беше старши треньор на полските национални биатлонисти и биатлонистки, включително на Олимпиадата в Пекин през февруари. Преди това той беше четири години спортен директор на тима, а от 2011 до 2017 година беше треньор на жените в "Дружина полска" и спечели с тях четири медала от световни първенства, записа четири класирания в Топ 10 на олимпиадата в Сочи, както и 32 класирания в Топ 10 на Световни купи. Владее свободно английски и руски езици.

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още