Прокуратурата повдигна още обвинения на Васил Божков

| Левски, efbet Лига

Прокуратурата повдигна нови обвинения на благодателя на Левски Васил Божков - за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Обвиненията срещу него заедно с новите са вече 11, а освен това е разследван и за принуда, убийства и изнасилвания.
Задържаният в Обединените арабски емирства бизнесмен вече е обвиняем за търговия с влияние, както и притежание на културни ценности без необходимата регистрация и разрешение за това.

Прокурор Милева не уточни за колко, какви и кои предмети от колекцията на Божков са повдигнати обвиненията. Част от колекцията му се състои от картини, друга се стопанисва от фондация "Тракия" и се намира в частния музей н бизнесмена.

Прокуратурата продължава работата и по документите за неговата екстрадиция, които вече надхвърлят 200 страници на арабски език.

До края на седмицата материалите ще бъдат изпратени на Министерство на правосъдието, което от своя страна ще ги изпрати в емирствата.

Прочетете още