Прокуратурата в Испания иска осем години затвор за Санти Мина

dsport.bg

Футболистът на Селта Санти Мина ще бъде изслушан в съд в Алмерия по обвинения за сексуално насилие, които могат до доведат до 8 години затвор за играча. 

Медиите в Испания пишат, че според легални източници прокуратурата посочва, че около 16:30 ч. на 16 юни 2017 г. обвиняемият се е възползвал от факта, че неговият приятел, също футболист Дейвид Голдар, е отишъл с жена до каравана, паркирала близо до нощен клуб в Моякар (Алмерия), за да задоволи и неговия "сексуален апетит" въпреки "явната противоположна воля" на предполагаемата жертва.

Тогава обвиняемият ѝ твърди, че я харесва "много" и че трябва да "направят нещо", на което тя отказва. Според това обвинение, Мина е щял да напусне превозното средство, за да влезе малко след това и да я нападне сексуално. В резултат на това предполагаемо нападение понастоящем жертвата проявява тежка тревожност и депресивни симптоми и ежедневието ѝ е "силно засегнато", тъй като страда от хронично посттравматично стресово разстройство.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още