Протестна декларация от ръководството на Спартак Варна (ВИДЕО)

dsport.bg

Ръководството на футболния Спартак Вн разпространи декларация, в която се изказва възмущение от поведението на "ултраси" на Черно море по време на двубой на U17 и U15 на двата тима.

Ето и цялата декларация на варненци

"Ние от ръководството на ФК Спартак Варна искаме да изразим своето дълбоко възмущение от поведението на „ултраси“ на ФК „Черно море“, по време на двубой между U17 и U15 на двата тима.

Въпросните фенове са нападнали съдията по време на мача, след което са удряли родители на деца, играещи за Спартак Варна. Двама са пострадалите родители.

„Ултраси“ да нападат родители на деца от школата на противников футболен клуб е изключително грозно и нецивилизовано действие. Осъждаме остро въпросната проява и ще направим всичко възможно виновниците да бъдат наказани с предвидените от закона средства. Подобни сцени уронват престижа на футбола като спорт, както и създават негативен образ на футболните фенове в България.

Случилото се е не просто недопустимо от морална гледна точка. То е изключително вредно най-вече за децата - бъдещи футболисти, които са били принудени да гледат подобни грозни сцени. Подобни преживявания могат да окажат изключително негативно влияние върху тяхното развитие.

Призоваваме компетентните органи да вземат всички необходими мерки!"

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още