Противоречивият живот на вечно усмихнатия Роналдиньо

dsport.bg

След като официално се отказа от футбола през 2018г., хвалбите към един от най-талантливите футболисти за XXI век направо заваляха. След отказването си, животът на бразилеца извън терена е не по-малко интересен от футболната му кариера.
Считан за герой от едни и сексист за други, Роналдиньо попадна сред заглавията, като се ожени за две жени. През 2015г. паспортът на играчът бе конфискуван, след като бе обвинен в строеж в защитена площ без разрешение, а също последвала глоба от милион и половина паунда. Твърди се, че в банковата му сметка има едва 5 паунда, въпреки парите, изработени през годините и спонсорските договори с Найк и Пепси. 

Присила Коельо, една от двете жени, отказала се от образованието и професията си, за да живее със съпруга си, напусна Роналдиньо и заведе дело срещу бившия си съпруг, опитвайки се да отнеме една трета от имуществото му, придобито в периода 2012г. - 2018г. Това лято съдът в Бразилия забрани на Роналдиньо да продава 57 от недвижимите си имоти, с цел набавяне на средства за обещетения. 

Същевременно кредиторите също предприели мерки с цел да възвърнат 2 млн. паунда, които той им дължи. Адвокатът на футболиста твърди, че активите му са под постоянно наблюдение от местната преса.

Въпреки всичко това поведението на Роналдиньо е същото като това, което той изразяваше на терена – маниерите на един небрежен непукист с шантавата си усмивка, която не пада от лицето му. До ден днешен той никога не се е замислял за кариера като мениджър или позиция в треньорската професия. Той живее в Рио де Жанейро, където се наслаждава на хубавото време и обширните плажове. В последно време изкарва прехраната си чрез спонсорството със спорта текбол (комбинация между футбол и тенис на маса), предимно със спонсорирани публикации в Инстаграм.

По всичко изглежда, че според Роналдиньо няма лош начин, по който да прекараш годините след футбола.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още