Психологът на АБФ: Ще говорим с футболисти, които имат нужда от помощ  

Георги Атанасов Георги Атанасов

Асоциацията на българските футболисти ще си съдейства със спортния психолог Румен Колев, за да се предлага психологическа помощ на играчите. Специалистът коментира пред Дарик радио и dsport.bg в каква точно посока ще се осъществяват консултациите и как ще се процедира.

„Тази идея не идва от нищото, въпреки че мощно се анонсира. Имаме предистория с Асоциацията на българската футболисти, която е да популяризираме спортната психология като едно направление, което е неизменно част от професионалния спорт в Западна Европа. Нещата в България тепърва покълват. В началото стартирахме кампания, в която известни футболисти разказваха истории от личния си живот. Впоследствие имаше и информативни видеоклипове за психологията в спорта. Сега на дневен ред дойде и този телефон, който е адекватна реакция на случващото се в страната.”

„Линията стартира от утре. Към днешна дата нямаме такъв тип консултации, за да направя представителна извадка на случващото се. Нека този телефон не се възприема като гореща и или кризисна линия. Това е една възможност за консултация. Линия върви 2 часа на ден. Посланието не е, че денонощно има някаква паника във въздуха, а е добра възможност за футболистите, ако са се сдухали или изтрещели на жаргон, да могат да поговорят с някого” каза Колев.

„Имах вече две обаждания, но разговорите не са публични. Стратегическата цел е да възпитаваме културата спортна психология, която наука е част от спорта. На този тип консултации се гледа малко шеговито. Това е ясен знак, че Асоциацията на българските футболисти легитимира официално съществуването на тази опция като част от спорта. Как ще се развият нещата с даден спортист, ще видя в течение на времето.”

Чуйте в аудиото какво още каза Румен Колев за рубриката „3 съвета на деня”.

Асоциацията на българските футболисти осигурява психолог за играчите заради пандемията от COVID-19

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ