Пари Сен Жермен определи цената, при която Килиан Мбапе може да премине в Реал Мадрид. Решението на клуба бе съобщено пред Реал от майката на играча Файза Ламари. Става въпрос за около 250 милиона евро.

Оперативните служители на Реал веднага започнаха преговори с ПСЖ за намаляване на цената, защото искат Мбапе, но не на толкова висока цена.

Причините за това са две: договорът му с ПСЖ изтича само след 11 месеца, а освен това той с всички сили иска да премине в Реал.

„Тези причини ще трябва да намалят значително обезщетението на Мбапе“, пише „Marca“ и добавя: „Краят на сагата, тоест трансферът на Мбапе в Реал е наистина близо.“

„Marca“ допълва, че Реал има още едно огромно предимство в преговорите с ПСЖ.

„Мбапе каза на ръководството на двата клуба, че ако не постигнат споразумение до 31 август, той ще остане в ПСЖ до следващото лято и след това ще премине в Реал Мадрид без компенсация. ПСЖ отговори, като не го взе на турне в Япония."

Испанците тълкуват този ход по следния начин: „Продавайки Мбапе за споменатата сума, ПСЖ иска да представи напускането му като собствена победа, защото тези 250 милиона евро биха били най-големият трансфер в историята. Така ПСЖ би принудил Реал да счупи рекорда на парижани, довели Неймар през 2017 г. с обезщетение от 222 милиона евро“.

Килиан Мбапе настоява да получи значителна финансова компенсация, тъй като напускайки ПСЖ преди края на договора, ще остане без цели 192 милиона евро бруто. Това му гарантира заплатата и бонуса за лоялност в ПСЖ до следващото лято.

„Marca“ разкрива: „Разделянето на компенсацията между Реал, ПСЖ и Мбапе вече е договорено от майката на играча и нейния адвокат Делфин Верхейден от една страна и Киа Йорабчиан от друга. ПСЖ нае известния ирански мениджър, за да разреши тази сложна ситуация."

Мбапе спря да тренира с втория отбор на ПСЖ и напусна Париж (ВИДЕО)

Ал Хилал може да не вземе Мбапе, но е близо до друга звезда на ПСЖ

Ал Хилал изкушава Мбапе с нещо повече от парите

Семейството на Мбапе прие офертата от Саудитска Арабия

ПСЖ прие офертата на Ал Хилал за Мбапе, но остава невъзможното

Много се интересуват от Мбапе, но само един има реален шанс да го вземе

Ал Хилал изпрати най-голямата оферта в историята на футбола за Мбапе

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS