PT Racing Simulator - Първият български симулатор, един от най-добрите в света!

dsport.bg

Професионални състезатели и любители на мотор спорта и компютърните симулации, могат да тестват качествата на първия български симулатор, до 9-и февруари включително, на пистата в София Картинг Ринг.

PT Racing Simulator е тренировъчно оборудване за пилоти, пресъздаващо виртуална реалност, в максимално близки до реалните условия, които предлага едно състезание, в различни варианти – F1, GT сериите, DTM и други. Всеки желаещ може да пилотира чрез VR очила, реален волан с разновидности за различните категории, скоростен лост, педали и хидравлична ръчна спирачка. Самият симулатор притежава всички видове превключващи системи от мотор спорта – шифтър, педал шифт и др. Пресъздава усещанията на пилотите, ускорението, спирането, центробежните, както и центростремителни сили. Реалното усещане, което може да бъде постигнато с PT Racing Simulator е 95% доближено до това на рали състезателите. Това е и причината, поради която всички пилоти прекарват стотици часове в тренировки на симулатори преди да излязат на реална писта.  

Симулаторът дава възможност да избираш от различни видове трасета- пистови, планински и рали, както и конкретна писта, на която би искал да тестваш своите възможности. Използва се и реална база данни от състезателни автомобили, за да се получи абсолютно автентично и максимално близко усещане до това в истинските такива. Само с този симулатор може да управлявате болида на Айртон Сена, Макларън, MP4-6, при това и по улиците на Монако.

Идеята е този продукт да бъде използван от състезатели и отбори за тренировки, на достъпни цени, както и да се откриват нови таланти и да се подпомогне тяхното развитие.

Моушън симулаторът е изцяло разработен от българина, Борислав Богданов. Състезанията и мотор спорта са негова страст още от детството. Баща му, Николай Богданов, дългогодишен рали състезател, допринася за тази негова страст.

Повод за гордост е, че българското изобретение взе участие в Световния рали шампионат в Германия, през 2017г., където най-добрите рали пилоти в света останаха впечатлени от реалните усещания и динамика, които предостави симулаторът.

PT Racing Simulator е подходящ за всеки навършил 12 години, всеки който обича бързите скорости и за всеки, който е готов да усети на 100% тръпката от това да се състезаваш на най-добрите писти в света.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук