Собственикът на футболен клуб Марек Цветан Видински бе пуснат под домашен арест. Специализираният наказателен съд не уважи искането на спецпрокуратурата по отношение на него и още един от арестуваните от група за контрабанда на цигари, да бъдат оставени за постоянно в ареста.

Арестуваха шефа на Марек

Както вече бе съобщено от пресцентъра на специализираната прокуратура, обвинението подготвяше искане за постоянно задържане по отношение на собственикана ФК Марек Цветан Видински. Той и още трима са привлечени като обвиняеми в организирането на престъпна група за разпространение на цигари без бандерол в продължение на 3 години. Постоянен арест ще бъде поискан за още един от участниците в схемата, на другите двама привлечени са определени мерки за процесуална принуда „парична гаранция“ и „подписка“.

Ето какво гласи цялото прессъобщение от Специализираната прокуратура:

Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми 4 лица за участие в организирана престъпна за държане на акцизни стоки – цигари без бандерол, и разпространението им предимно на територията на областите Благоевград и Кюстендил (престъпления по чл. 321 и чл. 234, ал. 2 от НК).

Четиримата обвинени са задържани на 31.05.2022 г. и 01.06. 2022 г. при специализирана полицейска операция на служители от сектор БОП-Благоевград под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

В хода на действията по разследването са извършени 21 претърсвания на адреси и автомобили и лични обиски. Иззети са 9 760 кутии с цигари от марките „Роял блу“, „Уинстер класик“, „Май смокинг“, „Марк1“, Колд Маунт“ и „Норт“, 11 мобилни апарата и СИМ карти, 16 890 евро, 64 920 лева.

Разпитани са голям брой свидетели, повечето от които пред съдия.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от началото на 2019 г. Нелегалните цигари осигурявал ръководителят на групата. Той ги разпределял на участниците, които от своя страна ги продавали на стекове. Установява се произходът на нелегалната стока.

С постановления на наблюдаващия прокурор двама от обвинените, в т.ч. ръководителят на групата, са задържани за срок до 72 часа. Днес, 02.06.2022 г., за тях ще бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS