Радикални предложения за оставащите 92 мача във Висшата лига

Шефовете на клубовете във Висшата лига са изготвили радикален план, който има за цел да „спаси сезона“ в Англия, твърди The Sun.

Те са готови да изиграят всичките оставащи 92 мача от сезона пред празни трибуни, като всеки от двубоите ще бъде излъчен пряко по телевизията.

Идеята е мачовете да се играят на два или три неутрални терена (най-вероятно в Мидландс) и да се провеждат по различно време.

Планът предвижда стадионите да могат да приемат повече от един мач на ден, а отборите да имат двубой на всеки три дни, за да бъде възможно сезонът да приключи навреме.

Използвайки ограничен брой стадиони, ще бъдат сведени до минимум полицейските и медицинските служители, които са необходими за провеждането на един мач.

Съобщава се, че служителите са разговаряли с шефа на УЕФА Александър Чеферин, излагайки тезата си, че Висшата лига има в календара си повече мачове, отколкото други големи първенства като Италия и Испания.

Предложенията ще бъдат обсъждани на предвидената в четвъртък среща на английската футболна централа, на която трябва да бъде взето решение как ще приключи първенството.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още