Радо Янков пред dsport: Виждам пламъка в очите на децата (ВИДЕО)

Валери Станков Валери Станков

Най-добрият нисноубордист Радослав Янков даде интервю пред Дарик радио и dsport след третото издание на турнира купа "Радо Янков".

"Това е първото издание, което го включихме в календара на БФски за деца до 15 години. Имахме страхотен ден. Децата са страхотни. Направихме страхотни класирания. Имах цялата подкрепа и на курорта тук, на БФски, спонсори, които направиха страхотни номера за децата, други спонсори за награди. Баща ми имаше една много година идея за Купите. Те са миниатюрен глобус. Дано на всички да им е било весело и да стане традиция", каза Янков.

"Имам голяма надежда, когато видя всички тези деца, би трябвало да изкараме и големи шампиони в професионалния спорт. Зароди се тази идея след края на един сезон преди години. Имахме достатъчно много деца. Направихме две издания в рамките на клуба. Тази диея прерасна като едно традиционно състезание, в което да участват деца от цяла България", заяви още той.

"Когато създаваме условия за децата, когато ги мотивираме и им правим повече възможности за изява, децата се нахъсват. Виждам този пламък в очите на децата", каза още той.

"За мое голямо съжаление, така се получи. Болките в кръста ме преследваха през целия сезон. Имаме няколко моменти, в които нямах и възможност да тренирам. Но гледам положително. Преоткрих волята си и пренебрегнах болката и успя да карам", заяви той.

"Имаме републиканско първенство, след това тестваме новата екипировка и след това се надявам да имам малко време за почивка", добави Янков.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още