Радослав Кирилов пред Дарик и dsport: Никой от ЦСКА или Арда не ме е търсил

Ще викам за Италия на европейското първенство, заяви асът на Славия

Крилото на Славия Радослав Кирилов даде интервю за Дарик радио и dsport, в което разкри, че никой не го е търсил за трансфер това лято, поне до момента. Въпреки че се появиха информации, че ЦСКА и Арда искат аса на "белите" той сподели, че не знае за подобно нещо. Освен това Кирилов разказа как се чувства в отбора и за кого ще вика на европейското първенство.

"Наистина, сезонът беше тежък. Започнахме зле. Още в петия кръг, мисля, си тръгна г-н Загорчич. Дойде нов треньор, който не познаваше отбора. Тръгнаха си и доста ключови футболисти. Случиха се доста промени в Славия. Вдигнахме и летвата с това трето място. Отборите гледаха на нас по различен начин. Съвкупност от доста неща", започна Ради Кирилов. "Успях да си почина. С жена ми бяхме на море. Сега съм у дома. Готвя се индивидуално. В понеделник започваме подготовка. След това сме на лагер в Банско", сподели крилото.

"Не съм разговарял с президента на клуба. Не знам дали до него са стигнали някакви запитвания. Аз също не съм се чувал с никого. Сега съм фокусиран върху това да си почина и да съм готов за новия сезон. Вече, ако има нещо, то трябва да мине през клуба, защото аз имам договор за още една година. Всички оферти трябва да минат през президента", разкри Кирилов.

"Ще стана на 29 години този месец. В чужбина има места, на които финансовите условия са доста по-изгодни. Ако се появи подобна оферта, която да задоволява и мен и клуба, няма две мнения. За останалото не мога да коментирам. В момента единственото сигурно нещо е, че имам договор със Славия. Ще си изпълня договора", разкри той.

"Разбира се. Не отива на клуб като Славия сезонът, който направихме миналата година. Предполагам, че сега ще се вземат и качествени играчи. Има всички предпоставки да се забрави лошия сезон, да се започне на ново и да се направи хубав сезон", каза още той.

"Честно да ви кажа за мен това е символичен жест. Радостен съм, че имах честта да съм капитан. На един играч на му трябва капитанска лента, за да покаже, че е лидер. В отбора има доста опитни играчи. Всеки един от тях е лидер. Това е чест и отговорност", каза Кирилов.

"Благодаря на феновете. Аз винаги съм усещал тяхната подкрепа. Искам да им пожелая на всички да са живи и здрави. Пожелавам им много успехи и радости и много по-хубави сезона от предния и съм убеден, че това ще се случи", каза още той.

"За мен националната фланелка винаги е била най-голямата чест и отговорност. Предполагам и за всеки един играч в България. Ще съм радостен да облека отново тази фланелка. Зависи от треньорите. Аз ще давам всичко от себе си за клубния отбор. Вече ще зависи от треньорите", каза още Кирилов.

"За Италия съм на Евро 2020. Следя отбора. От 3 години нямат загуба. Според мен може би те ще са една от изненадите на това европейско първенство. Пожелавам им успех", завърши Кирилов.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още