Радослав Парапунов: Националният отбор е най-високото ниво

dsport.bg

Радослав Парапунов дойде в националния отбор на България като шампион на САЩ. Младият диагонал даде интервю за официалния сайт на БФВолейбол.

- Попаднахте в основния състав на България за Лигата на нациите. Може ли да се каже, че това е поредна стъпка нагоре във вашето развитие?

- Националният отбор на България е най-високото ниво, което един състезател може да постигне. Разбира се, че го приемам като крачка напред в кариерата. Много съм щастлив и съм благодарен, че съм тук. Целта ми е да се представя на максимално добро ниво.

- Какво е чувството да сте рамо до рамо на един пост с Цветан Соколов?

- Цецо е не само мой съотборник, но и най-добрият диагонал в света. Има много какво да уча от него и го правя всеки ден.

- Нямате нито миг почивка, след напрегнатите мачове и титлата в колежанското първенстно, веднага продължавате с националите. Как възприемате този факт и как сте физически?

- Чувствам се много добре. Не ми е за първи път да пътувам толкова дълго. Няма място за почивка.

- Станахте първия българин, спечелил титлата в САЩ. Горд ли сте от този факт?

- Да представям България е най-голямата чест за мен. Много съм щастлив, че успяхме да спечелим първото място в американското първенство. Направих го като българин.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още