ЦСКА освободи Стамен Белчев, Загорчич поема "червените"

Радост за футболните фенове в Италия - Серия А обмисля вариант за зрители по трибуните от края на лятото

Италианската футболна федерация и ръководството на Серия А обмислят варианти за завръщане на феновете по трибуните, съобщава Corriere dello sport. 

Идеята е това да се случи още това лято, като ориентировъчният срок е август-септември. Ако замисълът бъде осъществен, зрителите ще трябва да спазват определени мерки при посещението си на стадиона. Основната такава е равномерното разпределение на фенове по трибуните. Обсъжда се възможността зрителите да бъдат настанявани през две седалки, за да се поддържа безопасно разстояние между тях. При тези обстоятелства, ще бъде запълнен 1/3 от капацитета на стадиона. 

Идеята е дошла от президента на Лече Саверио Стичи Дамиани и вече подлежи на обсъждане. В голяма част от отборите това може да включва само притежателите на сезонни клубни карти.

"Нашият стадион е с капацитет 30 000, а притежателите на сезонни карти са 20 000. Ако разделим феновете със сезонни билети наполовина и пускаме по 10 000 на домакинствата, като ги редуваме, необходимата дистанция ще бъде спазена. При това, обикновени билети няма да продаваме", коментира Дамиани.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още