Радостин Василев: Трябва да свалят имунитета на Красен Кралев

dsport.bg

Министърът на спорта Радостин Василев отправи сериозни критики към бившия министър на спорта Красен Кралев. Според Василев, при предишното управление, е имало сериозни нередности в управлението на спортното ведомство.

В рубриката „Защо, господин министър“ по bTV Василев коментира идеята за мач между правителствата на България и Северна Македония: „Този мач все още не се е състоял, за разликата от квалификацията преди няколко дни. Това са два братски и приятелски народа и такъв мач между правителствата на двете страни трябва да има“.

„Имам твърди убеждения. Имаме редица сигнали за корупционни действия, ощетяващи държавата. Комплекс „Септември“ в София. Досега никога не е стопанисван от нас на практика, въпреки че от 3 години се води към Министерството на спорта. Има незаконни неща в него – тенис корт, сервизи и др. Безстопанствеността на Красен Кралев като министър е довела до щета в размер на стотици хиляди левове на държавата. Чудим се защо Министерството не е влязло във владение на собствения си имот. Това е грандиозна нередност и г-н Кралев е отговорен за това, имотът да бъде стопанисван. До момента е бил в областна администрация“, каза той за корупцията в спорта у нас.

Василев разкри още: „15 милиона лева липсват от спортните салони. Описано е кои лица са били отговорни за възлагането на поръчки. Има данни за поръчка, която е била спряна, но парите са били изхарчени. Така ние не можем да я пордължим, защото пари няма“.

„Само за спортните салони загубите са милиони левове. Това не е нещо, свързано с частично плащане. Няма един забит пирон в тези салони. Престъпна група е работила в Министерството на спорта“, каза още Василев.

„Ние виждаме, че има определени зависимости в тези фирми – свързани лица. Изглежда като вземи едни пари, пък после ще го мислим“.

„На Красен Кралев трябва да му поискат имунитета от главния прокурор. Няма съмнение, че проверките ще дадат резултати. Когато предварителните проверки приключат, прокуратурата ще излезе със становище“, заяви с убеденост Василев.

„Готов съм да предприема всички мерки, за да има справедливост. Когато прокуратурата не съдейства на органите на МВР е трудно да има повдигнати обвинения. Аз се амбицирам да стигам докрая в делата си, въпреки заплахите. Заплашват ме хора, на които нарушавам интересите в спорта. Работи се активно по моите сигнали“, заяви той.

Министър Василев коментира и какви пари са изискани за спорта от новия бюджет: „Ние сме поискали повече пари за спорта още при предишния бюджет. В четвъртък или петък обсъдихме бюджета, за да направим рамков бюджет за 4 години, който да ни помогне с инфраструктурните проекти в сферата на спорта. Надявам се да имаме за два големи проекта – комплекс „Червено знаме“ и за обект в Плевен“.

УЕФА разследва съмнителен мач от efbet Лига

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ