Раева: Много сме щастливи от уважението, което засвидетелства министър Лечева към нашите успехи

dsport.bg

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева благодари на министъра на младежта и спорта Весела Лечева, която днес награди с почетни плакети шампионките и медалистите от Европейското първенство в Баку.

Лечева и Раева дадоха кратък брифинг за медиите след церемонията в сградата на Министерството.

"Наистина сме много щастливи от уважението, което засвидетелства министър Лечева към нашите успехи. За всички вас, които следите отблизо българския спорт, е ясно, че времената, в които живеем са много трудни, много тежки, включително и за българския спорт. Но така, както каза и нашият министър, наистина ние полагаме огромни усилия, за да можем да радваме нашите многобройни почитатели, да печелим медали и българската художествена гимнастика да бъде винаги на върха - там, където и е мястото, да спазваме дългогодишните традиции в този спорт", започна Раева.

"Искам да изкажа огромните благодарности към нашите треньори, към нашите момичета за тяхната всеотдайност, за любовта, която влагат всеки ден в работата си. И специално бих искала да кажа, че съм много щастлива, че след години Министерството на спорта има такъв министър в лицето на госпожа Лечева, която не само ни награждава и ни посреща, когато имаме успехи, а тя няколко пъти е идвала в залата на наши тренировки, оставала и докрай на наши състезания, показвала е своите емоции и възхищение, които изпитва към нашите момичета и към нашите треньори. Всеки път, когато имам някаква  нужда, аз като президент на федерацията, тя винаги се е отзовавала", добави тя.

"Наистина като специалист в спорта съм мечтала да имаме такъв министър, който да има такова отношение към българския спорт, към спортистите и треньорите. Използвам случая да й благодаря от името на Българска федерация по художествена гимнастика, от името на нашите момичета, на нашите треньори, да й пожелая здраве най-вече и надежда, че ще ни управлява, ще продължи да ни управлява или пък ако не ни управлява, нека следващият, който дойде поне да се доближи до нейната отговорност и отношение към българския спорт. Огромни благодарности за вас, госпожо Лечева, за нас наистина беше чест и огромно удоволствие да работим с вас", добави президентът на БФХГ.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още