Президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева използва социалните мрежи като трибуна, за да сподели няколко думи за европейската шампионка на обръч при девойките Елвира Краснобаева. Раева, разбира се, не пропусна и завършилата на четвърто място във финала на бухалки Дара Стоянова, която заедно с Краснобаева завоюва бронзов медал в отборната надпревара. 

Европейска титла! Елвира Краснобаева триумфира на обръч в Тел Авив

"Няколко думи за малката/голяма европейска шампионка на обръч на България Елвира Краснобаева:

Елвира от 4-годишна тренира в клуб Грация -Варна при Светлана Юриева.

Светла е един дългогодишен наш отличен педагог, който оставя много видима следа във всяка своя състезателка. Не случайно казвам педагог, а не треньор, защото многократно съм казвала, че треньорите трябва да са преди всичко педагози и психолози.

Елвира дойде много научена и подготвена в националния отбор при Рени Тошева и нейната помощничка Габриела. Така надграждането в играта и стана много по-лесно. Отличната подготовка на Елвира в родния и клуб във Варна даде шанс треньорката и в националния отбор да разгърне творческия си потенциал и да надгради във всички посоки таланта на Елвира. Гимнастиката, която играе Елвира, е еталон за девойки и жени. На международния турнир в Полша, лично президентът на ФИГ Моринари Ватанабе, след нейното изиграване е отишъл зад кулисите, за да я поздрави и е казал, че това е изключителна гимнастика, която тя показва и това неговото разбиране за художествена гимнастика.

Елвира успя, защото трудният преход от клубен към национален отбор беше 100% подкрепен от нейната първа треньорка Светлана, както и от председателя на клуб Грация Варна Кристияна Генчева. Успя, защото Рени и Габи са прекрасни и много талантливи треньори. Успя, защото Любовта към таланта на това дете и неговото израстване не дадоха шанс на Егото на първия треньор и треньорът в националния отбор.

Разбира се пред Елвира има дълъг път и вярвам, че тази европейска титла е само началото. От днес трябва да се работи още по-мотивирано в търсене на растеж и непрекъснат напредък.

Поздравления към треньорите и към Елвира. Същите думи се отнасят и за Дара, и за нейната първа треньорка Величка Петкова от Диляна Пазарджик. Поздравления, че любовта и отговорността към таланта на тези деца е огромна и бяхте в помощ при тяхното адаптиране към националния отбор!

Поздравявам и родителите на двете ни деца, които също бяха в помощ на подготовката с адекватното си поведение!

Предстои ни дълъг и труден път, но вярвам, че той ще е пълен с вълшебни преживявания на спортния терен!", написа Раева. 

България поведе убедително в отборното класиране на Европейското

Девойките донесоха първи медал за България от Европейското в Тел Авив

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS