Райън Гигс отива на съд след обвинение в насилие

dsport.bg

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс ще се яви на съд, след като беше обвинен в насилие от бившата си приятелка Кейт Гревил. Датата на процеса е 24 януари следващата година. Гигс беше на изслушване в съда в Манчестър, а на 23 юли трябва да се върне за ново такова, съобщават медиите на Острова.

На 47-годишния Гигс му беше повдигнато обвинение на 1 ноември миналата година. Бившата му приятелка твърди, че я е ударил с глава в пияно състояние, а за трите години заедно често е упражнявал "принудително или контролиращо поведение". Това включва "тормоз, унижение, злоупотреба и деградация". Гигс е обвинен и в нападание на по-малката сестра на Кейт - Ема. В края на април Гигс се яви в съда и пледира невинен в опит да изчисти името си.

Правните проблеми на Гигс се отразиха и на работата му в националния отбор на Уелс. Той беше отстранен временно от поста, а на Евро 2020 "драконите" ще бъдат водени от Робърт Пейдж.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още