В мача от Европейското първенство в Германия във вторник националният отбор на Австрия показа представяне и резултат срещу Нидерландия, които не само показаха защо треньорът Ралф Рангник спечели прозвището „кръстникът на стила на игра Гегенпресинг“, но също така доказа че сегашната му група футболисти е точно зад него. Гегенпресинг (контрапреса) е стил на игра със силен натиск върху опонентите близо до топката с няколко играчи, за да си върнат притежанието възможно най-бързо.

Резултатът срещу нидерландците вероятно е наградата за това, че Рангник получи време да оформи този австрийски национален отбор според неговата визия.

Резултатите са смесени, откакто той беше назначен за треньор през април 2022 г., но отборът имаше впечатляващо представяне във времето, по-специално победа над Италия и равенство с Белгия и Франция преди Евро 2024. Австрия спечели три от четирите си мача преди да замине за Германия и след загуба от Франция след автогол отговори с победи срещу Полша и Нидерландия.

Във вторник отборът на Рангник игра с много енергия и глад, за да си върне бързо топката, след като я загуби.

„Виждате ясно развитие, откакто той се присъедини към отбора. Сега сме много силни, когато трябва да спечелим топката, така че всеки знае, че когато я загубим, трябва да гоним топката. Това е най-голямата разлика“, каза Забицер.

Те все още са считани за първи фаворити на Европейското първенство, а в осем мача имат само две победи

И статистиката показва, че Австрия е един от най-ефективните пресиращи отбори на Евро 2024. Данните на Opta показват, че само Германия позволява на опонентите си по-малко подавания, преди да си върне топката в свое притежание.

Играчите със сигурност уважават Рангник и изглеждат много щастливи с него начело, защото неговият футбол е много по-близо до това, което повечето играчи познават от техните клубове.

Спалети печели милиони и носи часовник за 300 евро

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS