Разяснителна кампания за ВАР в Разград (СНИМКИ)

Веско Вълчев Веско Вълчев

Представителите на УЕФА се опитвам максимално ясно да разяснят системата ВАР, която ще заработи за първи път в България тази вечер на мача Лудогорец – Интер. По този повод на стадион „Хювефарма Арена“ има разлепени постери, които обясняват как точно работи системата и в кои случаи тя ще влезе в употреба. Според брошурите тя влиза в действие при гол, спорна ситуация в наказателното поле, червен картон и ако съдията сбърка играча, когото трябва да накаже. Обяснен е и целия процес, който трябва да следват реферите.

Дебютът на ВАР системата тази вечер в България бе съпътстван от сериозни тестове на системата. Вчера всички съдии, както и техническите лица направиха близо двучасова тренировка, в която бяха симулирани реални ситуации с помощта на статисти.

Очаква се таблото на стадион „Хювефарма Арена“ също да показва спорните ситуации, които се разглеждат от ВАР независимо, че този елемент не е задължителен при внедряването на системата.

Припомняме, че мобилната ВАР система, която пристигна в Разград се състои от два микробуса, като в единия ще на настанени реферите и техническите лица. ВАР системата се свързва с телевизионните камери, които предават на живо срещата.

Вижте първия ВАР в България (СНИМКИ)

Лудогорец с последна тренировка преди Интер (ВИДЕО)

Футболистите на Интер стъпиха на стадиона на Лудогорец (СНИМКИ И ВИДЕО)

Конте: Лудогорец играе нападателен футбол, трябва да бъдем концентрирани (ВИДЕО)

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още