Шестима футболни хулигани са получили забрани за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за 1 година и им е наложена глоба от по 1000 лева след предишното дерби между Левски и ЦСКА, което се игра преди няколко седмици. Това разкриха от СДВР на брифинг преди предстоящия мач в събота.

Главен инспектор към СДВР Иван Георгиев заяви, че тогава арестуваните са бири 28, като от тях 8 са за притежание на наркотици. „7 лица са малолетни и ще получат необходимите санкции. Останалите преписки са в Софийски районен съд и очакваме решения“, каза Георгиев.

Той разкри и подробности по това как са вкарани на стадиона пиротехническите средства, които бяха намерени преди мача от полицията.

„След преглед на записите на видеонаблюдението на стадион „Васил Левски“ се установи, че на 5 април в 18:33 часа 4 лица необезпокоявано влизат през 26 вход на стадиона, подхождат в спортното съоръжение, поставят пиротехниката и и също необезпокоявано излизат. Това е сериозен пропуск в охраната на стадиона. Сега имаме уверение от стадиона, че това няма да се случи. Ние също така сме осигурили непрестанно полицейско присъствие около стадиона като превенция за подобни действия“, заявиха още от СДВР.

Иновативно - вижте устройствата, от които феновете изстрелваха ракети на дербито (ВИДЕО)

СДВР: На дербито няма да има пиротехника, в случай на инциденти, следващият път ще има още по-строги мерки

За първи път: Следете реакциите на коментаторите за ЦСКА - Левски на живо с картина!

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS