Развалянето на концесията на стадион "Христо Ботев" е законно

dsport.bg

"Единственият вариант за прекратяване на концесията на стадион "Христо Ботев" в полза на Община Пловдив е по взаимно съгласие". Това заяви областният управител Дани Каназирева, след срещата ѝ с фенове на Локомотив Пловдив.

Капитанът на Ботев подписа нов договор с "жълто-черните"

"Запознахме се с цялата документация от сключването на концесионния договор през 2013 година. Според него дори при вина и неизпълнение на договора концесионерът ПФК Ботев АД има правото да получи обезщетение в размер на вложените инвестиции към датата на прекратяване на договора, които са 6 576 500 лева. Решението е законосъобразно и не подлежи на връщане за повторно обсъждане в ОбС", категорична бе Каназирева.

Срещата на губернатора бе само с привърженици на "черно-белите", макар че първоначално от пресслужбата на областна управа, съобщиха, че на сбирката ще присъстват и фенове на Ботев. Поводът за срещата е несъгласието на привържениците на Локомотив да бъдат отпуснати общински или държавни средства за строителството на "Колежа".

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук