РБ Лайпциг остава в историята с впечатляващ гаф в Шампионска лига

РазенБалшпорт Лайпциг със сигурност остава в историята на Шампионска лига с гафа, който допусна по време на първия осминафинален мач срещу Тотнъм в Лондон, спечелен с 1:0 от германците след гол от дузпа на Тимо Вернер.

В РБ Лайпциг допуснаха аматьорски гаф и през първото полувреме футболистите от отбора играха с различни екипи. Грешката беше забелязана от наблюдателни фенове и коментатори, а след мача треньорът Юлиан Нагелсман трябваше да дава обяснения пред медиите.

На едните екипи логото на официалния спонсор беше в бяло, а при другите беше в традиционното жълто и червено.

След края на мача старши треньорът на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман обясни, че грешката е на хора от техническия екип, които объркали екипите при натоваренето в автобуса. Затова Тимо Вернер, Кристофър Нкунку и Лукас Клостерман били с различни фланелки.

От екипа на РБ Лайпциг максимално бързо са се опитали да поправят грешка и по време на първото полувреме хора от клуба са се върнали до хотела, за да може през второто полувреме всичко да е наред с екипировката.

Въпреки това снимката от радостта след гола на Тимо Вернер в 58-ата минута доказва, че Клостерман и през второто полувреме е играл с фланелка с бял спонсорски надпис. В същото време Вернер и Нкунку са с правилния екип.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още