Реал Мадрид получава 360 милиона от стратегическо споразумение за новия „Бернабеу“

dsport.bg

Новият „Сантиаго Бернабеу“ вече генерира приходи за Реал Мадрид. Клубът оформи споразумения с компаниите „Sixth Street“ и “Legends“ за експлоатацията на мястото, което ще донесе на клуба приходи от 360 милиона евро. Сумата беше официално потвърдена от мадридския клуб.

Споразуменията бяха ратифицирани в сряда от борда на директорите на Реал Мадрид.

Компанията „Sixth Street“ е инвестиционен посредник, докато “Legends“ е специализирана в управлението на стадиони и премиум преживявания за спортни организации и организиране на големи събития с цел „превръщането на стадион „Сантиаго Бернабеу“ в уникално пространство и в същото време световен ориентир за отдих и забавление“.

Реал Мадрид потвърди, че споразумението със „Sixth Street“ е валидно за 20 години, докато не се споменава конкретна продължителност на договора с “Legends“. Първата фирма придобива правото да участва в експлоатацията на някои нови бизнеси на стадиона в Мадрид. От своя страна втората ще допринесе с опита и знанията си в експлоатацията на големи стадиони и развлекателни центове, позволявайки оптимизиране на управлението на „Сантиаго Бернабеу“.

Кроос ще забави решението си за бъдещето

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още