Реал Мадрид се подготвя за първия си домакински мач за сезона, посрещайки градския си съперник Хетафе в мач, който ще има особено значение за клуба, тъй като ще се изиграе на новия „Сантиаго Бернабеу“, по който се правят довършителни работи. Новият покрив ще бъде затворен според метеорологичните условия и ще се използва особено когато вали, като ще отнеме 35 минути, за да се затвори напълно. Покривът няма да се използва при сняг и температури над 40 градуса – теглото на снега може да причини счупване, а когато е много горещо може да причини прегряване вътре в стадиона.

Според „Marca“ на терена ще има и подвижно покритие за тревата, тъй като проблемите със състоянието на игрището са били осезаеми през миналия сезон, когато тревата е сменена изцяло пет пъти.

Пълната реклама на новия облик на стадиона ще трябва да изчака, тъй като е предвидена за края на годината, тъй като все още се работи по оформяне на околностите. В края на сезона ще бъде монтиран и висящ екран с 360-градусова видимост, подобен на тези на стадионите на НФЛ в САЩ.

Ако няма допълнителни пречки, „Бернабеу“ ще бъде завършен с 18 месеца закъснение от графика и на допълнителна цена от 400 милиона евро.

Новият Бернабеу ще отвори врати за Коледа

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS