Селекционерът на Украйна Серхий Ребров коментира победата с 2:1 срещу Словакия в мач от група „Е“ на Евро 2024. Според него успехът, дошъл след обрат е напълно заслужен, а тимът му е показал тим.

„Много се радвам за играчите. Реагирахме много добре на изоставането. Променихме някои позиции в нашата висока преса на полувремето. Играчите, които влязоха от пейката, ни подобриха. Най-важното е, че показахме нашия дух. Наистина се опитахме да променим резултата и заслужено спечелихме“, каза Ребров след края на двубоя.

Украйна показа страхотен дух срещу Словакия и е обратно в играта (ВИДЕО)

„Срещу Румъния се справихме много зле, но те показаха различен дух и заслужиха победата. Трябва да се концентрираме върху следващия мач, но това беше много важна победа за отбора и за страната. Не крещях на полувремето. Трябваше да реагираме през второто полувреме. Не пресирахме достатъчно високо. Разбрахме, че това е нашият шанс и това казах. Казах „не се тревожете за резултата и просто играйте“, продължи наставникът на украинците, след което аргументира решението си да заложи на Анатолий Трубин под рамката на вратата, вместо Лунин.

„Радвам се, че имаме добра конкуренция сред вратарите. Мисля, че Анатолий Трубин заслужаваше да играе след играта си срещу Германия. Той беше много спокоен и можеше да започне преди този мач“.

„Ярмоленко играе в своето четвърто първенство, но имаме млад отбор и играчи, които не са свикнали на това ниво и толкова пълни стадиони. Беше важно да реагираме по различен начин във втория мач и мисля, че заслужавахме трите точки. Играчите вероятно ще празнуват малко, но утре се връщат на тренировка“, каза още Ребров.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS