На днешното си заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз бяха приети промени в Правилника за футболното съдийство. След назначението на Виктор Кашай за председател на Съдийската комисия, неговият предшественик Костадин Гергинов ще заеме позицията заместник председател, а същата длъжност ще има и асистентът на Кашай – Георги Ринг. Това съобщиха от БФС в официалния си сайт, след като никой от участниците не пожела да говори пред медиите. 

Гробна тишина след таен смесен Изпълком

Освен това членовете на ИК се запознаха и с доклад за промени във финансовия правилник на централата, според които отпадат таксите за картотекиране на футболисти за отборите от Трета, Четвърта и Пета лига, елитните юношески групи, първенствата за жени, девойки, плажен футбол, футзал и всички останали първенства в аматьорския футбол. Промените са следствие от анонсираната на конгреса на 12.10.2021 г. от президента Борислав Михайлов стратегия за подпомагане на клубовете от масовия и аматьорския футбол.

Членовете на ИК бяха запознати и с електронната система, чрез която ще се осъществява картотекирането в аматьорския футбол. Нейното въвеждане е поредна крачка към осъществяване на амбицията за пълна дигитализация на футбола ни на всички нива.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS