Резултатите от разследването: Лекарите оставили Марадона в агония

dsport.bg

Разследването в Аржентина за смъртта на Диаего Армандо Марадона разкри, че футболната легенда е имала много по-големи шансове да оцелее, ако е получил правилните медикаменти и лекарска грижа. Разкрива се, че Дон Диего е бил оставен „в агония“ в последните 12 часа от живота си.

Медицински доклад: Смъртта на Марадона можеше да бъде избегната

Марадона си отиде от този свят на 25 ноември 2020 година от сърдечна недостатъчност. Само няколко дни по-рано той бе изписан от болницата, след като бе опериран от кръвен съсирек.

Властите в родината му в Аржентина са категорични, че легендарният футболист не е получил адекватна медицинска помощ.

Според резултатите от разследването лекуващите го лекари са били много наясно със състоянието му и са знаели, че може да има фатален край. Въпреки това те са подходили безразлично към ситуацията и не са реагирали.

Според обвинените медици Марадона сам е поискал да бъде изписан от болницата, но беше установено, че аржентинецът не е контролирал напълно психическото си състояние по това време и не е бил в състояние да взима решения, свързани със здравето си.

Най-шокиращата подробност е, че линейката за Марадона е била извикана 12 часа, след като се появили първите признаци на сърдечна недостатъчност.

„Той е изпаднал в продължителна смъртна агония най-малко 12 часа преди линейката да бъде повикана, с което можем да заключим, че пациентът не е бил адекватно прегледан, за да се реагира много по-рано“, гласи част от доклада на разследващите.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още