Рилски спортист посочи съдийските грешки от четвъртия мач с Левски Лукойл

dsport.bg

Рилски спортист се оплака от съдийството в четвъртия мач от финалната серия срещу Левски Лукойл. Баскетболистите, водени от Людмил Хаджисотиров, загубиха с 84:90 в зала „Универсиада“ и трябва да спечелят следващите три поредни мача, за да стигнат до трофея.

Левски Лукойл взе трети успех над Рилски след страхотна драма с продължение

„Предоставяме на вниманието ви видео с избрани ситуации от четвъртата финална среща Левски Лукойл – Рилски спортист, проведена на 26.05.2021г“, написаха самоковци в сайта си, като прикачиха видео със спорните ситуации.

„І. НЕПРАВИЛНО ОТСЪДЕНИ НАРУШЕНИЯ ИЛИ ЛИПСА НА ОТСЪЖДАНЕ:

1. 00:11 минута от видеото (6:15 минути до края на ІІ част) – неправилно отсъдено нарушение на № 1 Карамфилов (№ 3 – Брейзълтън, отбелязва кош от игра и след това – наказателен удар)

2. 01:11 минута от видеото (8:14 минути до края на ІV част) – неправилно отсъдено нарушение на № 7 Портър. Има нарушение на № 32 от отбора на Левски – Бенсън.

3. 01:27 минута от видеото (6:57 минути до края на ІV част) – неправилно отсъдено нарушение на № 9 Симеонов.

4. 01:52 минута от видеото (3:48 минути до края на ІV част) - отсъдено нарушение на № 32 от Левски – Бентън, но погрешно – не при стрелба.

5. 02:02 минута от видеото (4:40 минути до края на ІV част) – неправилно отсъдено нарушение на № 7 Портър (№ 15 – Тасич, отбелязва кош от игра и след това – наказателен удар)

6. 03:36 минута от видеото (2:12 минути до края на продължението) – неотсъдено нарушение в нападение на № 15 от Левски Лукойл – Тасич (Тасич отбелязва кош, при резултат 84:81 за домакините)

7. 04:12 минута от видеото (0:28 минути до края на продължението) – неотсъдено нарушение на № 11 от Левски Лукойл – Минчев (нарушението трябва да е отсъдено като неспортсменско; вместо нарушение, погрешно са отсъдени крачки на № 12 – Зл. Георгиев)

ІІ. НЕОТСЪЖДАНЕ НА КРАЧКИ:

8. 02:16 минута от видеото (0:05 минути до края на І част) – неотсъдени крачки на № 32 от Левски Лукойл – Бенсън. (Отсъдено е нарушение на № 9 – Симеонов, Бенсън отбелязва кош от игра и след това – наказателен удар)

9. 02:47 минута от видеото (4:04 минути до края на продължението) – неотсъдени крачки на № 15 от Левски Лукойл – Тасич (Тасич отбелязва кош, при резултат 79:77 за домакините)

10. 03:34 минута от видеото (2:13 минути до края на продължението) – неотсъдени крачки на № 15 от Левски Лукойл – Тасич (Тасич отбелязва кош, при резултат 84:81 за домакините)

ОСЕМ от представените десет ситуации са в последните 15 минути на мача. Правилно съдийско решение на която и да е от тези ситуации вероятно би променило крайния победител в срещата.

МОЖЕМ САМО ДА КОНСТАТИРАМЕ - СЪДИЙСКИЯТ СЪСТАВ ДОПУСНА ГРУБИ И ЗНАЧИТЕЛНИ ГРЕШКИ, КОИТО, В КРАЙНА СМЕТКА, ПОВЛИЯХА СЪЩЕСТВЕНО НА КРАЙНИЯ РЕЗУЛТАТ ОТ МАЧА.

РЕШЕНИЯТА СА ОТ КОМПЕТЕНТНОСТТА НА СЪОТВЕТНИТЕ ОРГАНИ НА БФБ.

БК „Рилски спортист“

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още