Младата звезда на Барселона Ламине Ямал се превърна в основна тема с игрите си на Европейското първенство, похвали идват от всички страни, а Рио Фърдинанд го направи старателно.

Ямал е само на 16 години и впечатлява със зрелостта си. Футболистът счупи много рекорди по време на Европейското първенство.

„С какво спокойствие играе. Той играе като някой, който е топ футболист от години. Взима бързи решения и просто избира точния пас в точния момент. Играе просто и повярвайте ми, никак не е лесно“, коментира Фърдинанд.

„Всички знаем какво е, когато си млад играч и влизаш в отбора, особено в националния. Веднага искате да се докажете на другите защо сте тук, затова често умеете да „изгаряте“ в желанието си. 9 от 10 пъти младите играчи ще преувеличат дриблирането, ще направят грешка при подаването или ще се опитат да направят нещо, което няма да мине. Никога не сме казвали такова нещо за Ямал. Той прави обратното, 9 пъти и половина от 10 взема правилното решение. И то само на 16 години“, добави легендарният защитник.

Ламин Ямал счупи рекорд и на Пеле

„Въпросът сега е как да спрем Ямал? Това е пъзелът, който противниците ще трябва да решат. Ако решите да се придържате към него, той ще дриблира и ще ви премине. Ако му оставите пространство, той ще направи точен пас или ще стреля от дистанция, а видяхме какъв удар има. Обикновено крилата са много бързи и променят посоката, но не са толкова опитни, когато става дума за подавания. Е, Ямал знае как да се справя във всяка една ситуация", каза още Фърдинанд.

Ламин Ямал отговори на Адриен Рабио: Говори сега, говори сега! (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS