Селекционерът на Португалия Роберто Мартинес говори на официалната пресконференция преди двубоя срещу Чехия от Група „F“ на Европейското първенство в Германия. Двата тима се изправят един срещу друг на „Ред Бул Арена“ в Лайпциг утре, 18 юни, от 22:00 часа.

„Подготвителният период беше много добър. Целта беше тактическа, да подготвим концепциите, които ще покажем в мачовете, а също и от индивидуална гледна точка. Всички 23 полеви играчи са здрави. Играчите, които имаха физически проблеми, са добре. И тримата вратари показаха, че всички те могат да бъдат титуляри“, започна Мартинес.

„Първите три мача са различни. Имаме по-голяма конкуренция в съблекалнята с тези играчи, отколкото в квалификациите. Трябва да покажем умения без топка и психологически умения, да покажем, че можем да се сблъскаме с трудности по време на мача. Отборът е подготвен, но все още не е на максимално ниво, което може да се постигне само след първите три мача.”

„Трябва да вярваме, това е важно. Трябва да мечтаем. Без да мечтаеш е трудно да си успешен във футбола. Имаме отговорност да играем добре. Утрешният мач е идеалното време да покажем, че сме подготвени, че можем да се справим с очакванията. След първите три мача можем да преценим дали имаме капацитет за повече, или не“, завърши Роберто Мартинес.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS