Селекционерът на Португалия Роберто Мартинес сподели преди мача със Словения, че сега започва нов турнир. Той похвали словенците за играта им на турнира до този момент.

"Мога да кажа, че след три мача отборът е готов. Сега започва нов турнир, в който продължаваш напред или отпадаш. Не е лесно да играеш на Европейско, но като отбор сме подготвени да посрещнем тази елиминационна фаза", каза Мартинес.

"Много от отборите на Европейското са индивидуални и вярват, че могат да спечелят. Всеки мач зависи от малките детайли. Словения е такъв тим. Те са организирани и конкурентни, ние трябва да сме на върха на възможностите си. Това е исторически момент за Словения във футбола - за първи път са на осминафинал. Възхищаваме се на това, което прави треньорът - те играят като клуб".

"(Мачът с Грузия) дава образ, който не отразява това, което искаме да направим, но реалността е, че трябва да го поставим в контекст. Завършихме начело на групата, имахме две победи и много добри неща. Всеки може да помогне на отбора, така че се надяваме да започнем добре и да реагираме така, както нашите фенове заслужават", добави селекционерът на Португалия.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS