Родителите на Станчов: Мениджърът му ни донесе личните документи

dsport.bg

Родителите на починалия в Албания български боксьор Александър и Симеонка разкри, че Венцислав Георгиев, който е бил с Борис Станчов, е донесъл документите на момчето лично на тях. Те недоумяват защо той е напуснал Шкодра веднага след кончината на момчето. 

"Не знаехме, че се бие под чужда самоличност. Личният треньор ни го каза. Как е успял той да се добере до личните му данни, да му вземе паспорта, портфейла. Венцислав Георгиев се казва, мениджър ли му е, треньор ли му е, не знам. Той му е взел документите и дойде при нас. "Съжалявам, моите съболезнование. Ето ви документите", каза той. От него получавам две лични карти и паспорт", разкри бащата Александър пред BTV.

"Защо е избягал от Албания толкова бързо. Когато научихме се свързахме с посолството. Той е взел документите и е избягал. Как ги е взел документите? Когато са минали границата, те са били в неговата кола. С него е било още едно момченце. И то е било за участие, но не го познаваме", добави още той.

"Познаваме го Исус. Той ни се пада роднина. Чухме се него. Величков ни пита: "Чичо, как така моята лична карта е в теб". Отговорих му: "Ти ще ми кажеш". От година и половина Борис е използвал това име, но не ми каза защо. Той каза, че треньорът му е знаел за случая", добави още бащата.

"Година и половина са го записвали под името Исус Величков. Той от година и половина дали има 3-4 мача, не знам. Той се е бил 4 пъти в чужбина и два пъти в България и е бил Величков. Не ми е ясно как става това", разкри още таткото.

"Не сме го водили по болници, дори аналгин не е пил. Такива неща в нашето семейство няма", добави бащата.

Майката Симеонка също заяви, че Борис не е бил болен. "Никога той не е бил болен, нито пие, нито пуши, нито дроги използва", обяви тя. "Има ли възможност да са направили нещо на сина ми на ринга. Това го попитах мениджъра му! Да не са му сипали нещо във водата. Той веднага отвори телефона и показа някакви снимки на едно блистерче. "Това е, явно вашият син взимаше виагра", каза той. Но 21-годишно дете да е използвал виагра, това е невъзможно".

"Той го качва на ринга като Исус, а не като Борис. Това няма да му се размине. Няма да го допусна. Нас не ни е потърсил. Той няма право да държи сина ни под чуждо име", добави майката.

Семейството му ще пътува за Албания, където да потвърди смъртта на Борис.
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още