Родна картинка: Спартак Плевен не се яви за мача си с Монтана

Футболистите на отбора не са взимали заплати и това ги накара да предприемат този ход

dsport.bg

Намиращият се в голяма финансова криза отбор на Спартак Плевен не се яви за гостуването си на Монтана от Втора лига.

Причината са липсата на заплати, което е накарало футболистите да стигнат до този ход в действията си. Официално двубоят трябваше да започне в 19 часа, но на стадион "Огоста" нямаше нито един представител на гостите. По правилник домакините и съдийският екип изчакаха до 19:30 часа, за да обявят официално служебен резултат от 3:0.

Със сигурност Спартак Плевен ще получи сериозна финансова глоба, а повторно неявяване за двубой ще доведе и до изваждане от първенството.

Решението е изцяло на футболистите на Спартак, които отлагат това действие от самото начало на сезона, тъй като не са си получавали възнагражденията за продължителен период от време. 

Вчера преди гостуването на Монтана играчите на Спартак Плевен са получили част от заплатите за юли. 

Оттук нататък е любопитна съдбата на играчите на Спартак Плевен. Някои от тях се възстановяват от тежки контузии като скъсана предна кръстна връзка. Въпросът е дали клубът ще направи нещо за въпросните играчи.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още