Рома помогна за намирането на пето дете

dsport.bg

Профилите в социалните мрежи на италианския Рома помогнаха за намирането на второ изчечнало дете от Лондон. Това е петото дете, намерено благодарение на “римските вълци”. През юли клубът сключи партньорство с британската отрганизация за изчезнали хора. На отбора бяха възложени 20 случаи, за които да сигнализира. Администраторите на профилите в социалните мрежи сигнализираха за липсващите деца, като същевременно оповестяваха новите трансфери.

Когато клубът обяви привличането под наем на Крис Смолинг от Манчестър Юнайтед и Хенрих Мхитарян от Арсенал, те също обявиха за две изчечнали кенийски момичета, които по-късно бяха намерени.

Преди това момиче от Лондон и белгийско момче бяха открити, благодарение на трансферите на Мърт Четин и Давиде Дзапакоста. Управителката на организацията за изгубени хора Джо Юле заяви, че това са “страхотни новини”. “Благодарни сме на приятелите ни от Рома, за съдействието. Благодарение на отбора и многобройните му фенове новината се разпространи и децата бяха намерени”, добави тя.

16-годишното момиче от Лондон беше изчечнало на 12 юли. То бе детето с най-много новини в сайта на Рома. След затварянето на трансферния прозорец Рома не спря да разпространява новини за тинейджърката. Кампанията за изгубените деца бе започната от рок групата Soul Asylum, която показа лицата и имената на децата във видеото на песента Runaway Train.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още