Още две изчезнали деца са открити в резултат на кампания на италианския клуб от Серия А-Рома. Общо са открити четири деца, откакто римляните започнаха кампания за социални медии през юни, съобщиха от клуба.

Рома научи от фондацията „Missing Child“, че осемгодишно момиче от Кения се е върнало отново при семейството си, след като се появи в акаунти в социалните мрежи, заедно с неотдавнашното съобщение за привличането на Крис Смолинг от Манчестър Юнайтед.

Друго кенийско дете, на 13 години, чието изчезване бе оповестено публично, когато Хенрих Мхитарян се присъедини към клуба по-рано този месец, бе открито в неделя.

По-рано бяха намерени в безопасност и 15-годишно момиче от Лондон и белгийско момче на две. Те бяха свързани с видеоклиповете, в които се съобщава за трансферите на Мерт Четин и Давиде Запакоста.

Пол Роджърс, ръководителят на стратегията на Рома, заяви: „Местните кенийски фенове, знаменитости и кенийски футболни фенове не само на Рома, но и на Челси, Арсенал, Манчестър Юнайтед и Ливърпул, наред с други, бяха важни за популяризирането на кампанията в Twitter.

Както ни казаха от всички благотворителни организации, с които работим, всяко харесване, споделяне или коментар в социалните медии значително увеличава шансовете дете да бъде намерено“.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS