Роман Абрамович пое Челси през 2003 г. и през следващите 19 години направи лондонския клуб един от най-големите в света. В началото на март тази година обаче той обяви, че продава клуба, като причината бе руската агресия срещу Украйна. Британското правителство замрази активите му заради войната.

През лятото той продаде Челси на американски консорциум и вече не е собственик на лондонския гранд. Като се има предвид, че Абрамович си остава футболен фен, той няма намерение да променя плановете си за бизнес и хоби.

Руският милиардер иска да продължи да ръководи клуб, но все още не е получил своята „нова играчка“. Говореше се, че е готов да купи Валенсия, известен испански клуб, но този план се провали.

След това имаше възможност да закупи Гьозтепе, а сега се твърди, че е близо до закупуването на Бешикташ. Роман Абрамович е решен да стане собственик на един от най-големите турски отбори.

Турският вестник „Hurriyet“ съобщава, че руският магнат е решил да се установи в Истанбул, където е акостирал четирите си яхти и е готов да се премести в новата си вила в един от най-богатите квартали на Истанбул.

След нахлуването на руски войници в Украйна на Роман Абрамович бяха наложени санкции в САЩ, Великобритания и Европейския съюз, така че Турция ще стане негова втора родина.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS