Роналдо в сълзи след невиждано досега видео на баща му

Емил Евтимов Емил Евтимов

Кристиано Роналдо даде много откровено едночасово интервю пред Пиърс Морган, в което говори за живота си и саможертвите, довели до върха във футбола. Най-емоционалният момент от интервюто беше клип на бааща му Жозе Динис Авейро от 2004-а, в който той говори за гордостта от своя син. 

До момента Роналдо не бе виждам въпросното видео, заснето преди Евро 2004 и не сдържа сълзите си от видяното.

Бащата на Роналдо, бивш войник и алкохолик през голяма част от живота си, почина година по-късно на едва 52 години като така пропусна да види огромните успехи на сина си. "Никога не съм виждал това видео. Никога не съм виждал това видео. Невероятно", каза португалецът.

"Мислех, че интервюто ще е забавно, но не очаквах да плача. Но никога не съм виждал тези кадрид. Не знам откъде...трябва да покажа тези кадри на моето семейство. Но наистина не познавам баща ми на 100%. Той беше алкохолик. Никога не съм говорил с него, не съм водил нормален разговор, беше тежко."

Роналдо бе само на 20, когато баща му почина. Освен успехи на терена, той не видя и раждането на четирите деца на сина си. Според суперзвездата баща му е бил повлиян от войните в Мозамбик и Ангола.

"Да бъда номер 1 и той да не го види, да не види как получавам награди, да не види в какво се превърнах."

"Моето семейство видя, майка ми, братята ми, дори моят най-голям син, но баща ми, той не видя нищо. Това беше...той умря млад."

Приятел на бащата на Роналдо споделя пред ESPN, че таткото се е хвалил много със сина си и е бил убеден, че Кристиано ще се превърне в най-добрия футболист в света. "Ветераните от войната нямат пари и работа. Разбира се, когто виждам Роналдо, си спомням за баща му. Той имаше проблеми и нямаше какво да яде, така че се обърна към пиенето. Неговите приятели му купуваха пиене. Нямаше никакви пари. Не се хранеше добре."

Роналдо винаги е акцентирал, че майка му е тази, която го е подкрепяла като малък, макар и самата тя да е признавала, че първоначално е искала да абортира.

В интервюто Роналдо разкри и плановете си да се ожени за приятелката си Джорджина Родригес. "Тя му помогна толкова много. Разбира се, че съм влюбен в нея. Ще се оженим един ден със сигурност. Това е мечтата на майка ми. Така че, един ден. Защо не? Страхотно е. Тя е мой приятел. Имаме разговори. Откривам сърцето си пред нея и тя открива сърцето си пред мен."

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още