Росен Добрев: България е с покана за консултант при подготовка на европейски първенства по плажен хандбал

Варна може да разполага със сериозно съоръжение за плажни спортове

Добри Атанасов Добри Атанасов

Президентът на родната ни федерация по хандбал Росен Добрев разкри в интервю за Дарик радио и dsport за голямо признание от страна на европейската комисия по плажен хандбал по повод продължаващото във Варна европейско първенство в този спорт.
"България ще бъде поканена да оказва съдействие на други федерации при подготовка на европейски първенства", съобщи Росен Добрев, като благодари на целия екип, който се включи в организирането на този голям форум у нас. 

Росен Добрев заяви също, че се работи по въпроса Варна да разполага със съоръжение подобно на тези, на които на Южния плаж се провеждат мачовете от европейското първенство. Това е изключително скъпа инвестиция, но ще позволи да се практикуват редица плажни спортове. Идеята е съоръжението да си стои целогодишно и да бъде за 1000 зрители.

Президентът на федерацията ни говори също и за промените, които предстоят в родния ни хандбал, за да бъде първенството ни по-конкурентно, а националните отбори да прогресират.
Той даде своята оценка и за представянето на националните гарнитури на европейското по плажен хандбал.

Чуйте интервюто в приложения звуков файл.  

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още